Introduction image

Britt’s BABOR routine

Neem iedere dag een paar momentjes voor jezelf

Britt is werkzaam bij Thermen Berendonck. Hier is ze - met een grote glimlach - achter de receptie te vinden én werkt ze als masseuse op de beautyafdeling. Haar BABOR gezichtsverzorging routine zorgt er voor dat ze iedere ochtend en avond een momentje voor haar zelf heeft en heel graag deelt ze met jullie haar ervaringen!

Dagelijks

Handig om eerst kort wat over mijn huidtype te vertellen: Ik heb een gecombineerde huid, met regelmatig onzuiverheden en verstoppingen. Tegelijkertijd heb ik een vochtarme huid, waardoor ik kies voor hydraterende producten.

Eye make-up remover

Ik gebruik regelmatig wat mascara, eyeliner en een beetje foundation. Tijdens de lockdown iets minder vaak dan gewoonlijk, want puur natuur kan geen kwaad toch? Om mijn reinigingsroutine te beginnen gebruik ik lauwwarm water voor mijn gezicht, hierdoor wordt de mascara op mijn wimpers wat zachter. Vervolgens breng ik de eye make-remover aan op twee vochtige wattenschijfjes en reinig ik mijn ogen. Dit doe ik heel voorzichtig om mijn wimpers niet af te breken. 

Cleansing foam

BABOR heeft een ruim assortiment aan dagelijkse gezichtsreiniging. Uiteraard de legendarisch HY-ÖL reinigingsolie + Phytoactive, waar BABOR al meer dan 60 jaar om bekend staat! Voor mijn huidtype kies ik de Cleansing foam, omdat deze mijn huid op een grondige wijze reinigt en zorgt voor dat fijne, verfrissende effect. Even schudden voor gebruik en minimaal twee pompjes op mijn handen. Dit breng ik aan op mijn gezicht en spoel ik af met water. Mijn gezicht is lekker gereinigd, dus tijd voor de juiste verzorging! 

Serum

Voor een intensievere verzorging voeg ik sinds een aantal jaar een serum toe aan mijn dagelijkse routine. Door de zeer lichte consistentie van een serum, kan het mijn huid voorzien van de hoogste werkstofconcentratie. Om mijn vochtarme huid en de eerste droogtelijntjes een boost te geven, gebruik ik het DOCTOR BABOR Hyaluron Infusion serum. Deze breng ik ’s ochtends en ’s avonds aan op mijn gereinigde huid. 

Dag- en nachtverzorging

Door mijn veeleisende huid heb ik verschillende gezichtscrèmes van BABOR geprobeerd. Ik begon met een 24h hydraterende verzorging van de SKINOVAGE lijn. Een verjongende gezichtsverzorging voor álle huidtypes. Een mooie kennismaking met BABOR! Toch blijf ik altijd opzoek naar de meest complete verzorging voor mijn huid en daarom werd ik nieuwsgierig naar de DOCTOR BABOR PRO lijn. Dit is een meer medische lijn, om een gecompliceerdere huid de juiste verzorging te bieden. Deze producten verzorgen de huid met krachtige afzonderlijke werkstoffen, om op die manier direct een ‘probleem’ aan te pakken. Dat brengt me bij mijn huidige dag- en nachtverzorging: DOCTOR BABOR PRO Ceramide Cream. Deze crème combineert huid identieke lipiden en ceramiden en herstelt verstoringen in de huidbarrière. Deze heerlijke crème breng ik ’s ochtend en ’s avonds aan op mijn gezicht, hals en decolleté. 

Oogverzorging

Mijn verzorgingsroutine is niet af zonder het gebruik van een oogcrème. Wat ik hierin belangrijk vind is dat het de beginnende, fijne lijntjes aanpakt. Nu is er sinds kort een nieuwe lijn: DOCTOR BABOR CLEANFORMANCE, dé vegan lijn van BABOR. Een fijne hydraterende oogcrème; de Awakening eye cream. Deze breng ik aan onder de ogen en klop ik met mijn vingertoppen zachtjes in. 

Wekelijks

Gentle peeling

De Gentle Peeling is één van mijn favorieten van BABOR. Deze peeling heeft, zoals de naam al zegt, een hele fijne korrel en zorgt voor een soepele en gladde huid. Zo één á twee keer in de week neem ik de tijd om mijn gezicht extra te verzorgen. Ik verdeel de peeling over mijn gezicht, hals en decolleté en peel met ronddraaiende bewegingen, totdat de korreltjes zo goed als opgelost zijn. Vaak voeg ik er tussendoor een klein beetje water aan toe, zodat de peeling lekker zacht blijft aanvoelen. 

Masker

De ReVersive pro youth overnight mask, een hele mond vol! Je kunt het vertalen als een jeudigheids activerend nachtmasker. Dit masker breng ik één keer in de week royaal aan op mijn hele gezicht, hals en decolleté. Na 10 minuten masseer ik het masker in en laat ik het vervolgens de hele nacht inwerken. Dit masker doet precies wat het moet doen, want ’s ochtends ziet mijn huid er echt soepeler en stralender uit. 

En dan nog...

Ampullen

Ampullen zijn dé snelle mooimakers voor thuis en ik vind ze heerlijk! In een verpakking zitten 7 ampullen die ik gebruik als een kuur, gedurende één week. Voor iedere huidbehoefte is er een passend ampul ontwikkeld. Ik kies vaak voor de Hydra Plus ampullen, een goede vochtboost voor mijn huid. Ook heerlijk na de koude, winterse dagen!

Psstt.. ook de producten van BABOR uitproberen? Of gebruik je het al, maar raken je producten op? Je kunt heel gemakkelijk én snel je favoriete BABOR producten HIER online bestellen.

Meer tips & trucs

Wil jij nog meer praktische tips & trucs voor rust en ontspanning?

Oefeningen & Work-outs

Onze eigen experts helpen jou om thuis te ontspannen en lekkerder in je vel te zitten. Heel simpel, via onze praktische video’s.

Ontspanningbijjethuis.nl is een initiatief van: