Meer rust voor je huid

Tips tegen invloed van stress op je huid

Hebben we stress, dan is dat vaak te zien aan onze huid. Onrustig met roodheid, onzuiverheden, dofheid of zelfs pukkels. Heel vervelend maar ook heel logisch. Want... de grote boosdoener is het hormoon cortisol, dat vrijkomt in je lichaam bij stress. En bij teveel cortisol neemt de talgproductie van de huid toe en kan dit ontstekingen veroorzaken.

Niet fijn dus! Helaas kun je stress niet altijd voorkomen of ontwijken, maar door je huid in balans te brengen én te houden voorkom je wel huidproblemen. Hoe? Lees het hieronder.

Balans

BEWEEG JEZELF IN BALANS

Hardlopen, een fijne krachttraining of yoga? Kies wat bij jou past en waar je je goed bij voelt. Maar sporten is het sleutelwoord!

We weten allemaal dat sporten goed voor je is, maar wist je ook dat het veel goeds doet voor je huid? Door het zweten raakt je lichaam namelijk afvalstoffen en vuil kwijt, en dat voorkomt verstoppingen en acne! Daarnaast stimuleert het de collageenproductie én de doorbloeding. Wat betekent dat regelmatig sporten helpt om de huid strakker en steviger te maken. Bye rimpels, hallo jonge en stralende huid!

 

 

VERZORG JE HUID GOED

Een goede verzorging is het halve werk. En... maak met jezelf de afspraak, dat je niet gaat slapen zonder je make-up af te halen.

Gebruik dagelijks een reiniging en een verzorgende crème. Om de huid een extra boost te geven kun je onder de crème ook een ampul of serum aanbrengen. Je kunt ’s avonds de huid ook verzorgen met een gezichtsolie of deze in de ochtend mengen met je foundation. 

Extra tip: vergeet niet je make-up kwasten regelmatig schoon te maken. Hier zitten vaak veel bacteriën in.

Heb je al de Beauty-routine van Britt ontdekt? Zij deelt haar favoriete producten voor een jonge en stralende huid. 

EET GEZOND

Vermijd waar kan comfortfood. Dat is een echte no-go voor je huid! En probeer zo veel mogelijk groenten en fruit van het seizoen te eten. Zie het als een kleine traktatie voor je lichaam. Vergeet dan ook zeker niet genoeg water te drinken. Als je je lichaam goed van binnen verzorgd, zal je het ook aan je huid terugzien. Je lichaam en huid komen meer in balans en ervaren veel minder snel stress.

Bekijk hier onze gezonde recepten

GA OP TIJD NAAR BED

Te weinig slaap is een grote stressfactor voor de huid. We weten allemaal dat te weinig slaap slecht voor je is, en ook je huid wordt hier niet blij van. In de nacht herstelt de huid. En deze tijd heeft ze nodig om weer te kunnen stralen de volgende dag. 

Probeer ook voordat je gaat slapen niet te veel prikkels meer op te nemen zoals nog uren op je mobiel scrollen. Het beste is om jezelf een avond/slaaproutine aan te leren. 

Lees hier onze tips voor een gezonde slaaproutine!

 

Ontspanningbijjethuis.nl is een initiatief van: