Gezonde smoothie voor thuis

Bomvol mineralen, vezels, enzymen en antioxidanten.

Groene smoothie

Helemaal hot en happening; de groene smoothie. Misschien dat je even moet wennen aan het kleurtje? Dat snappen we helemaal. Maar als je het proeft ben je de kleur al snel vergeten en ben je om. Een gezonde én heerlijke energie boost. Misschien ken je deze heerlijke smoothie ook wel uit onze resorts? Daar zijn ze echt een hit! Nu speciaal voor jullie het (geheime) recept ontrafeld…..

Wat heb je nodig?

  • 300 ml appelsap

  • 50 gram verse rijpe avocado

  • 15 gram verse spinazie

  • 15 gram amandelpoeder

  • 8 gram kokospoeder

  • 2 gram kaneel (één theelepeltje)

Bereidingswijze:

Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit en de schil. Was vervolgens de spinazie en controleer goed of er geen zand in zit. Laat de spinazie even goed drogen. Doe de avocado en de spinazie in de blender, samen met het appelsap, de amandelpoeder, kaneel en kokospoeder.

Laat het 2 minuten draaien op vol vermogen en het genieten kan beginnen.  

Waarom groen?

Rauwe, groene bladgroenten zijn de gezondste voedingsmiddelen op aarde. Ze helpen ons om vitaal en gezond te blijven. Of je de groente nu kookt, bakt, pureert of gebruikt in een smoothie; de vitamines en minarelen zijn de weldoeners. Zo heeft spinazie bijvoorbeeld een hele hoge concentratie antioxidanten wat goed is voor hart- en bloedvaten én het beschermt tegen huidveroudering.

Wanneer je ‘m het beste kan drinken? Wij zeggen zekerweten in de ochtend. De aanvoer van de vitamines en mineralen is hierdoor groter en beter verdeeld over de dag. Een bijkomend voordeel: je begint de dag helemaal fris én je hebt gedurende dag veel minder behoefte aan suiker of snacks! Een aanrader dus.

Meer gezonde recepten

Wil je nog meer inspiratie voor gezonde recepten? Of direct aan de slag in de keuken?

Onze baden

Behoefte aan ontspanning?

Bekijk hier onze gratis online video's, waarmee je direct vanuit huis kunt starten met ontspanningsoefeningen!

Ontdek onze rituelen

Ontspanningbijjethuis.nl is een initiatief van: