Een heerlijk luchtige aardbeiencake

Perfect voor het weekend

Niet alleen ontspannen maar ook genieten is belangrijk. Vergeet daarbij de innerlijke mens ook niet.

Wij hebben weer een recept voor je die gegarandeerd gaat zorgen voor een genietmoment.

Wat heb je nodig?

Voor de cake:

  • 250 g bloem
  • 250 g roomboter
  • 250 g fijne kristalsuiker
  • 5 grote eieren (of 6 kleintjes)
  • ¼ tl zout
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 vanillestokje (of 1 zakje vanillesuiker 8 gram)

Voor de aardbeien crème:

  • 200 ml slagroom
  • 70 g suiker
  • 1 tl citroenrasp
  • 4,5 g gelatine (3 blaadjes)
  • 150 g aardbeien (gewassen en zonder kroontjes)
  • 50 g aardbeien om mee af te garneren (gewassen en zonder kroontjes)

Bereidingswijze:

Het cake beslag:

  • Zorg ervoor dat alle ingredienten op kamertemperatuur zijn.
  • Snij kleine blokjes roomboter en doe dit in een mengkom, klop dit met een handmixer zodat het luchtig wordt.
  • Voeg nu de suiker, zout en vanille merg of vanille suiker toe.
    Het vanille merg zit in het vanille stokje, je snijd het stokje in de lengte doormidden en gaat met het mes over het stokje heen zodat het merg uit het stokje komt. Dit doe je dan door het beslag.
  • Hierna voeg je 1 voor 1 de eieren aan het beslag toe terwijl je blijft mixen.
  • Als de eieren zijn opgelost zeef je de bloem met de bakpoeder boven een andere mengkom. Met een spatel meng je dit voorzichtig door het beslag. Zorg ervoor dat het mengsel luchtig blijft, anders wordt de cake te compact.
  • Doe het beslag nu in een ingevette cakevorm en bak dit af in de oven op 160 graden voor ongeveer een uur. Hierna controleer je met een sate prikker of de cake gaar is.

Voor de aardbeien crème:

  • Laat de gelatine in ruim koud water weken tot deze helemaal zacht zijn.
  • Klop de slagroom stijf.
  • Pureer de aardbeien met de citroensap en het suiker. Haal de gelatine uit het water en knijp dit licht uit. Verwarm dit met 1 derde deel aardbeipuree tot de gelatine is opgelost.
  • Doe dit nu op de resterende aardbeienmengsel en roer goed door. Als het goed is afgekoeld kun je de slagroom voorzichtig door de aardbeipuree mengen.
  • Zodra de cake gaar is laat je deze 15 minuten afkoelen in het cakevorm. Hierna kan je de cake omdraaien om te lossen. Het liefst op een taart rooster.

Als de cake genoeg is afgekoeld kan je deze in plakjes snijden. Smeer dit in met het aardbeien crème en garneer dit af met de overige aardbeien.

Meer gezonde recepten

Wil je nog meer inspiratie voor gezonde recepten? Of direct aan de slag in de keuken?

Bekijk meer gezonde recepten

Behoefte aan ontspanning?

Bekijk hier onze gratis online video's, waarmee je direct vanuit huis kunt starten met ontspanningsoefeningen!

Bekijk de praktische video's
Meld je aan voor de "Ontspanning bij je thuis" nieuwsbrief!

Ontspanningbijjethuis.nl is een initiatief van: