Aromatherapie

de weldadige kracht van geuren

Sluit even je ogen, denk aan de wellnessmomenten die je in onze resorts beleeft. Grote kans dat je aan de heerlijke, herkenbare geur van sauna’s en opgietingen denkt. Je ruikt het ook nu bijna… Dát is de kracht van geuren.

In onze wellnessresorts gebruiken we de mooiste etherische oliën, gewonnen uit kruiden, bloemen en planten. Je wilt vást weten waarom wij etherische oliën en juist die geuren gebruiken. Daarom: een ‘lesje’ aromatherapie van onze saunameesters en aufguss experts Carline en Vincent.

Zet je zintuigen op genieten..

Puur, van Moeder Natuur

Etherische oliën zijn weldadig voor jouw welzijn en gezondheid. Niet voor niets gieten onze saunameesters de oliën op de kachel terwijl jij ligt te ontspannen. Carline en Vincent vertelden ons boeiende en verrassende weetjes over de oliën en de heilzame werking ervan. Extra fijn: hetzelfde doen die oliën voor jou wanneer je ze thuis gebruikt!

Etherische oliën ken je misschien ook wel als aromatische oliën. Ze worden gewonnen - geperst - uit geurige planten en kruiden. Een puur geschenk van Moeder Natuur, vanwege die geuren én vanwege de geneeskrachtige werking. Dat is de basis van aromatherapie.

Positief en weldadig

Met aromatherapie maken we dankbaar gebruik van wat etherische oliën kunnen en doen. Zo zijn er oliën die bacteriën en schimmels bestrijden, die griepverschijnselen verminderen, die je opbeuren en energie geven, die je weerstand kunnen verhogen, ontstekingsremmend zijn of een verzachtend effect hebben op je luchtwegen.

Om dat laatste staat eucalyptus olie al eeuwen bekend. Daarom is een stoombad ook zo goed voor je als je luchtwegklachten hebt, dat wisten de oude Romeinen al. Ook lemongrass is zo’n typische sauna olie, het is een opkikker voor je humeur én het geeft je een fikse energieboost. En je weet, energie, daar zijn we gek op bij Quality Wellnessresorts. Jij ook, toch!

Fijn voor body en mind

Je leest het, deze geurige oliën zijn er voor jou; ze helpen je lichaam én geest. Bovendien is aromatherapie een heerlijke manier om van jouw huis een rustgevende plek te maken, een plek om even te ontsnappen aan de drukte en stress van alledag.

Het enige wat je nodig hebt is een oliebrander of een diffuser, die kun je op veel plekken aanschaffen, ook online. Let er wel op dat je een goede diffuser koopt, zie het als een investering in jouw welzijn en gezondheid. En in heerlijke genietmomenten voor jezelf en de mensen om je heen.

Dit doen deze oliën voor jou!

Meer tips & trucs

Wil jij nog meer praktische tips & trucs voor rust en ontspanning?

bekijk alle tips & trucs

Oefeningen & Work-outs

Onze eigen experts helpen jou om thuis te ontspannen en lekkerder in je vel te zitten. Heel simpel, via onze praktische video’s.

bekijk de praktische video's

Ontspanningbijjethuis.nl is een initiatief van: