<     VORIGE

Grip op je (pieker)gedachten...

De tips van mindfulness trainer Suzan Biezeman helpen je op weg

Leef met meer aandacht, wees mindful

Je aandacht richten op het hier en nu zorgt voor meer rust en vergroot je geluksgevoel. Je geniet zo veel meer van de fijne, kleine dingen. En wie kan dat nu niet gebruiken in deze tijd? Mindfulness is een vorm van aandachtstraining om meer in het hier en nu te zijn.

Mindfulness trainer Suzan Biezeman helpt je vandaag op weg met een aantal tips. Lees je mee?

Suzan werkt binnen ons eigen Banyan Centre, bij Thermen Bussloo. Daar geeft ze de 1-daagse workshop Mindfulness. Haar kennis en kracht deelt ze graag met je.

"Met mijn werk geef ik richting aan de toekomst. Wij zijn allemaal onze eigen toekomstmakers"

 #1 Beweeg!

Beweeg! Buiten, binnen, maakt niet uit, beweging is beweging.

#2 Breng vriendelijkheid in alles wat je doet

Wees ook vriendelijk voor je gedachten. Als ze je 'meenemen' merk dat dan op en adem een paar keer diep in en uit en laat het gaan.

 

#3 Kijk wat het met je doet als je je verliest in het nieuws.

Je kunt er voor kiezen dat niet te lezen of te kijken. Je hebt altijd een keuze! Ga in plaats daarvan iets doen waar je je prettiger van voelt.

#4 Zie stress en angst als een natuurlijke reactie

Maar verlies je er niet in. Als je je angstig of gestresst voelt benoem dit voor jezelf en ga op dat moment na wat helpend voor je kan zijn: een stukje wandelen, een kopje thee zetten, een knuffel van een huisgenoot, een vriend/vriendin bellen en soms is benoemen op zichzelf al voldoende.

#5 Onderzoek je ergste 'wat als....' gedachten

Blaas ze weg, of laat ze bij een uitademing je systeem verlaten de aarde in. En daarnaast: als je weet waar je écht bang voor bent, daarnaar kunt kijken, dan heeft de angst minder macht over je.

Wil je meer leren over Mindfulness? In het e-book van Suzan Biezeman wordt Mindfulness in 8 heldere stappen uitgelegd. Het e-book kan je >>HIER << downloaden. Laat je ons weten wat je er van vond? Vergeet niet #ontspanningbijjethuis te vermelden als je deelt op Social Media

Ontspanningbijjethuis.nl is een initiatief van: