Saucijzenbroodjes maken

Het saucijzenbroodje. Een klassieker onderweg bij het (benzine)station. Van wellnessfood kun je zeker niet spreken. Maar kinderen zijn er dol op. En nu de kids ook noodgedwongen thuis zitten, mogen ze best voor één keertje iets ongezonds eten, toch? Als ze morgen maar weer gaan voor die heerlijke spruitjes of gezonde salade…

Dit gerecht is kidsproof, leuk om samen te maken én je zet het in no-time op de tafel.
Jij blij, kinderen blij!

Wat heb je nodig (8-10 p)

  • 250 gram kalfsgehakt
  • 2 eieren
  • 1 pakje bladerdeeg (10 blaadjes bladerdeeg)
  • 1 grote ui
  • 2 el olijf olie
  • Worcestersaus
  • Een snufje zout en peper (en eventueel andere kruiden)
  • 1 (extra) losgeklopt ei

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg alvast een bakblik of bakpapier klaar.
Laat de bladerdeeg plakjes ontdooien en snijd de ui in kleine blokjes.

Plaats een koekenpan op het vuur, doe 2 eetlepels olie in de pan en bak de gesneden ui bruin.

Pak vervolgens het pakket kalfsgehakt (dit kun je eventueel vervangen voor half-om-half gehakt of kip) en doe dat in een grote kom. Maak het met een vork een beetje los en meng het gehakt met zout en peper, worcestersaus en 2 eieren. Heb je gekozen voor half-om-half gehakt of kipgehakt? Voeg dan in plaats van 2 eieren, 1 ei toe.

Je kunt naar eigen smaak nog extra kruiden toevoegen, zoals sambal, kerrie of mosterd. Doe als laatste de gebakken uitjes in een zeef en voeg het vocht toe aan het mengsel.

Eenmaal gemengd moet het gehakt gerold worden tot de vorm van een worstje en leg je deze op het bladerdeeg. Je kunt hier eventueel een spuitzak voor gebruiken. Zorg dat er aan beide kanten 1 cm overblijft. Vouw het bladerdeeg dicht en druk het aan met een vork.

Leg de saucijzenbroodjes met de ‘plak’ rand naar beneden op het bakblik of bakpapier. Bestrijk de bovenkant met het losgeklopte ei.

Leg de broodjes vervolgens in de oven en verdeel ze over twee roosters.
Nu is het nog 12-15 minuutjes wachten én kunnen jullie lekker samen smullen!

Tip: ga eens voor vegetarisch!

Steeds meer mensen eten vegetarisch en vinden het dan wel fijn om af en toe nog de smaak van vlees te beleven. Dit recept is ook met vegetarisch gehakt te maken. Dit breng je ook op smaak met kruiden, saus en het vocht van de gebakken ui. Het enige verschil is dat je de bladerdeeg vult met vega gehakt.

Eet smakelijk!

Meer tips & trucs

Wil jij nog meer praktische tips & trucs voor rust en ontspanning?

bekijk alle tips & trucs

Oefeningen & Work-outs

Onze eigen experts helpen jou om thuis te ontspannen en lekkerder in je vel te zitten. Heel simpel, via onze praktische video’s.

bekijk de praktische video's

Ontspanningbijjethuis.nl is een initiatief van: