Een supermarktsafari?

Ja, je leest het goed!

Voor veel mensen voelt boodschappen doen tegenwoordig bijna als een groot avontuur. En zeker in deze onrustige tijd. Daarom is het belangrijk dat je goed je weg weet tussen de schappen én dat je de juiste, gezonde producten kiest.

Om voortaan meer bewust te kiezen heeft The Vital Company vijf tips voor je op een rij gezet. Wij delen deze met je. Doe er je voordeel mee!

#1 Verzadigde en onverzadigde vetten

Hoe minder verzadigd vet, hoe beter. Het zit veel in varkensvlees, volle zuivel producten en ook in chocola, hartige snacks en gebak. Onverzadigd vet verlaagt daarentegen het cholesterolgehalte in je bloed en verlaagt daarmee het risico op hart- en vaatziekten. Ze zijn essentieel voor een goede gezondheid. Producten met onverzadigde vetten zijn noten en pinda’s, maar ook halvarine, plantaardige oliën en vette vis soorten.

#2 Gekruid vlees
Neem rundergehakt als voorbeeld. Koop je dit gekruid dan zitten er opeens allemaal extra toevoegingen in: aardappelzetmeel, rijstbloem, dextrose, raapolie en gistextract. En ben je ervan bewust dat er ook veel zouten in zitten? Het gezonde alternatief is heel simpel: koop naturel rundergehakt en kruid het zelf. Lees het etiket, en kies voor onbewerkt. Je maakt een veel betere keuze.

#3 Fruitsappen

Een lekker glaasje jus d'orange, helaas staat het aantal suikers in een glas sinaasappelsap bijna gelijk aan een glas cola. Door het persen van fruit gaan veel vezels en vitamines verloren.

De beste tip; eet altijd je fruit! En drink daar een kop koffie, thee of water bij.

#4 Zuivel
Je kent de verpakkingen met groot 0% vet op de verpakking vast wel. Dit lijkt een gezonde keuze. Maar als je verder leest dan je neus lang is, lees je dat er veel suikers worden toegevoegd. Dan weet je dat je keuze ineens niet meer zo gezond is. Let daarom goed op de koolhydraten (waarvan suikers).

#5 Brood
Waar let jij op bij het kopen van je brood? Ga je af op kleur? Of het aantal pitjes op het brood? Voor brood is vezels een beschermde term; hieraan kun je een gezond brood herkennen. Helaas is alleen voor brood het woord ‘vezels’ een beschermde term.
Niet zeker van een gezonde keuze? Vergelijk producten, op het etiket staat altijd het aantal vezels beschreven

Meer tips & trucs

Wil jij nog meer praktische tips & trucs voor rust en ontspanning?

bekijk alle tips & trucs

Oefeningen & Work-outs

Onze eigen experts helpen jou om thuis te ontspannen en lekkerder in je vel te zitten. Heel simpel, via onze praktische video’s.

bekijk de praktische video's

Ontspanningbijjethuis.nl is een initiatief van: