<     VORIGE

Vijf tips om te mediteren

Mediteren is goed voor je. Waarom? We geven je vijf redenen…

Vijf redenen om te mediteren

Ondanks dat we allemaal een stapje terug moeten doen, is het leven er niet rustiger op geworden. Je werkt wellicht vanuit huis, staat altijd aan. Je wordt constant gevoed met nieuwe informatie via verschillende kanalen, probeert te multitasken en je wil ondertussen ook nog eens de beste versie van jezelf zijnNiet alleen voor jezelfmaar ook voor anderen. Geen wonder dat je geest af en toe druk is en je hoofd vol. 

Mediteren kan hierbij helpen! Waarom? Wgeven je vijf redenen… 

#1 Meditatie zorgt voor ontspanning en (innerlijke) rust

Een rustpunt in je dag. Een moment voor jou. Als je iedere dag even tijd neemt om te ontspannen dan zul je merken dat je steeds meer ontspanning en rust gaat ervaren. En, dat helpt je weer om de andere, drukkere momenten beter aan te kunnen.

#2 Je slaapt beter door te mediteren

Dieper en beter slapen? Mediteer dan een paar minuten voordat je naar bed gaat. Geen schermpjes, geen prikkels, alleen maar rust en ontspanning. Wedden dat jij slaapt als Doornroosje?
 

#3 Mediteren maakt je leven makkelijker

Door meer rust in je hoofd kun jij je beter focussen op je werk, wellicht maak je beter contact met anderen én voel je je vrolijker. Je ervaart minder stress en wordt daardoor gezonder. Allemaal pluspunten die je leven makkelijker maken.

#4 Je komt meer in contact met jezelf

Door te mediteren ga je niet alleen beter naar je lichaam luisteren, ook je intuïtie komt aan bod. Je herkent signalen eerder, je gaat beter luisteren naar je gevoel. En, daardoor zie je beter dat je écht goed bent zoals je bent.... dát is een bonus!

#5 Mediteren kan altijd en overal

Thuis onder de douche, in de trein onderweg naar, op een berg in Frankrijk of ergens aan de zee. Mediteren kan altijd en overal! Het enige dat je nodig hebt is jezelf!

Heb je zelf tips ? Wil je jouw meditatieritueel delen? Laat het ons vooral weten via Facebook en/of Instagram , dan delen we het op een later moment met iedereen hier op Ontspannen bij je thuis!

Mediteren op kleur

Eventjes helemaal nergens aan denken is natuurlijk best lastig. Ergens op focussen helpt je om je hoofd leeg te maken. Kleuren is rustgevend én het is zelfs een vorm van meditatie. Om je te helpen hebben we een mooie kleurplaat voor je. Op nummer! Door te focussen op deze kleurplaat, zorg jij ervoor dat je gedachten even in pauzestand gaan. En, dat is fijn!

Meer tips & trucs

Wil jij nog meer praktische tips & trucs voor rust en ontspanning?

Reserveren

Oefeningen & Work-outs

Onze eigen experts helpen jou om thuis te ontspannen en lekkerder in je vel te zitten. Heel simpel, via onze praktische video’s.

Reserveren

Ontspanningbijjethuis.nl is een initiatief van: