Gratis én gezond: wandelen!

Wandel jezelf fit in je hoofd én in je lichaam.

Juist nú zitten we veel (thuis). Dit maakt het nóg belangrijker om je schoenen aan te trekken en naar buiten te gaan (met 1,5 meter afstand natuurlijk!). Wandelen verbetert je conditie en zorgt voor vetverbranding, maar het verhoogt ook je concentratie, energie én geluksgevoel. Waar moet je nu op letten als je gaat wandelen? Wij geven je 5 tips.

#1 Stippel een mooie route uit

Nederland kent veel mooie routes. Maar, natuurlijk geven wij voorkeur aan onze eigen regio’s. Het prachtige meer van Bussloo (8km) of Berendonck (15km), De Soester Duinen (10km) bij Soesterberg óf het Noaberpad (23 etappes) dat begint bij Bad Nieuweschans. Prachtige routes die écht de moeite waard zijn. En zo heb je ook nog een klein beetje het gevoel dat je bij ons bent!

#2 Ga goed voorbereid en rustig van start
Als je lekker gaat wandelen, begin dan met goede opwarmingsoefeningen. Ga niet ineens 10 kilometer wandelen als je dat nog nooit hebt gedaan. Natuurlijk is bewegen gezond, maar te hard van stapel lopen kan averechts werken. En, ben je niet zo’n actieve wandelaar? Met een dagelijkse wandeling van 10 minuten kun je het verschil ook al merken.

#3 Neem wat mee voor onderweg

Het is verstandig om voor en na het wandelen genoeg water te drinken. Doordat je meer zweet tijdens het wandelen, verlies je meer vocht. Heb je een lange(re) wandelroute gepland? Neem dan wat lekkers en gezonds mee voor onderweg. Maak bijvoorbeeld onze frisse en luchtige vega pastasalade, neem deze mee in een vershoudbakje en stop onderweg op een mooie plek om hiervan te genieten. 

#4 Geniet van het hier en nu
Wandelen gaat hand in hand met alle seizoenen. Nét als genieten van de natuur. Mooier nog, is om heel gericht mindful te wandelen. Benieuwd wat mindful wandelen precies is en hoe je dat doet? Mireille helpt je erbij in haar video! 

#5 Zorg goed voor jezelf
Soms kan het zijn dat de route tóch iets te lang of te zwaar was. Met als gevolg; gevoelige en zere spieren. Verwen jezelf dan goed met een heerlijke douche of bad. Of masseer je spieren met een lekkere lotion.

Meer tips & trucs

Wil jij nog meer praktische tips & trucs voor rust en ontspanning?

bekijk alle tips & trucs

Oefeningen & Work-outs

Onze eigen experts helpen jou om thuis te ontspannen en lekkerder in je vel te zitten. Heel simpel, via onze praktische video’s.

bekijk de praktische video's

Ontspanningbijjethuis.nl is een initiatief van: